Foto: Horsens Museum

Velkommen til vores forenings hjemmeside

Foreningen formidler kulturhistorisk viden og støtter Horsens Museum og Byarkivet i Horsens .

Der arrangeres foredrag, udflugter og ekskursioner  og interesserede medlemmer kan deltage i arbejdsgrupper indenfor arkivopgaver og amatørarkæologi.

Er du interesseret i at vide mere om os og vore aktiviteter,
så se dig om her på hjemmesiden, og skulle der være yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Ønsker du billet til ét af foreningens arrangementer:

Tryk på ”køb billetter” i bjælken herover, derefter på den understregede titel og følg herefter anvisningerne.

Medlemmer: Tast billetkode først og tryk på SEND,  derefter antal billetter m.m.

Du kan også følge os på Facebook: www.facebook.com/kulturhistorie

Seneste nyt:

AFLYSNING - AFLYSNING - AFLYSNING !!!

FORÅR 2021 - der er stadig ikke normale tilstande

Derfor er vi desværre nødt til at aflyse alle arrangementer, der var planlagt i februar måned.

Vi følger selvfølgelig sundhedsmyndighedernes anbefalinger og glæder os rigtig meget, til der igen bliver åbnet for arrangementer med mere end 5 deltagere.

Imens vi venter kan vi glæde os over, at det igen er begyndt at lysne, og at foråret er på vej, og at vi heldigvis har meget dejlig natur og interessante kulturhistoriske steder omkring os, som vi kan gå ud og nyde, alene eller i små grupper.

Her på siden vil vi meddele, når vi kan komme igang med vores foredrag og andre arrangementer. Det reviderede forårsprogram vil blive offentliggjort, så snart det er på plads.

Billeder fra Horsens i 1980'rene

Efterlysning !!!

Har du billeder fra Horsens i 1980'erne ??

Horsens Byarkiv er igang med den næste bog om Horsens i årtier - denne gang  om1980'erne.

Hvis du eller nogen du kender har nogle billeder liggende fra årtiet i Horsens, så vil Horsens Byarkiv meget gerne have fingrene i dem.

Du kan bare scanne eller tage et billede af dit bidrag og sende det til dem, så kan de lave en overdragelse/scanning i højere opløsning når der åbnes op igen.

Horsens Byarkiv kan kontaktes på byarkivet@horsens.dk

Udsat - Keramikkursus 27-28. februar 2021 - ny dato følger

Vi har fået en enestående mulighed for at tilbyde foreningens medlemmer et kursus i oldtidskeramik på Jernaldermiljøet i Vingsted.

Underviser er keramiker Anne Mette Trans, som har sin daglige gang på Jernaldercenteret.

Der vil være undervisning i, hvordan man fremstillede keramik i oldtiden, og derefter får hver deltager mulighed for at lave sit eget oldtidskar, inspireret af lokale keramikfund.

Karrene får vi udleveret senere, efter tørring og brænding i Vingsted.

Kurset foregår i Vingsted Mølles keramikværksted (indendørs).
Se iøvrigt medlemsblad nr. 57 december 2020, for yderligere information.

Deltagerbetaling: 750 kr. inkl. materialer og kaffe/te.

Tilmelding kan ske til kassereren på mail hanne.hybschmann@thellesen.com eller sms: 30245640 senest d. 5. februar. (Først til mølle princippet benyttes )

Der skal være min. 8 deltagere, og der kan højst være 12 deltagere på holdet. Tilmeldingen registreres først, når indbetaling af kursusgebyret er foretaget på Konto nr. 7160 2512445.

Er man ikke medlem, kan man melde sig ind i foreningen og deltage alligevel.

Bestyrelsen har fravalgt fællesspisning på grund af Corona-restriktionerne, så man medbringer selv madpakke og drikkevarer.

Vi arrangerer samkørsel fra Horsens begge dage.

Der er begrænset antal pladser, så det bliver først-til-mølle.

Kommende arrangementer - sæt X i kalenderen:

Foredraget med Christian Rimestad den 5.11. om Befrielsen i Horsens er AFLYST!

Ny dato bliver tirsdag den 19.5.2021

Tidligere aktiviteter:

Lørdag den 22. august 2020 var der udflugt til Endelave.  Se billeder fra turen under Galleri/Endelave 2020

Fra den 12. til den 16. september 2019 var 14 medlemmer af foreningen på studietur til Bornholm.

Se billeder fra turen under Galleri/Bornholm 2019

Arkæologigruppen har i 2019 udgravet en jernaldergrube.

Gruppen arbejder på at færdiggøre udgravningen, dvs. behandle fund og skrive beretning.

Se iøvrigt under "Arkæologigruppen"