Foto: Horsens Museum

Velkommen til vores hjemmeside

Vi havde en rigtig fin tur til Bidstrup hvor både godsejeren og hans hsutru tog sig god tid til at vise os rundt.

Vores udflugt til Rathlaousdal nogle dage tidligere var også meget vellykket.

Næste aktivitet:

Vores næste aktivitet er et foredrag med arkæolog Torsten Madsen, som vil fortælle opm livet omkring Horsens fjord i gennem ca. 2000 år

Det foregår i foredragssalen på Horsens Bibliotek, Tobaksgården 12, 8700 Horsens torsdag den 28. februar kl. 19.

Der er gratis adgang for medlemmer, ikke-medlemmer kr. 40. Klik på "Køb Billetter" i øverste højre hjørne og følg vejledningen

Foredrag om Islands historie

Billedet forestiller Ingólfur Arnarson, den første permanente bosætter i Island.
Maleri af Johan Peter Raadsig (1806-1882)

Islands historie og rigsfællesskabet

I 2018 fejrer Island hundredårsdagen for sin uafhængighed fra Danmark. Men hvordan var det lige med det rigsfællesskab? Hvordan blev Island en del af det danske kongerige og hvorfor besluttede islændingene sig for at kræve selvstændighed?

Foredraget gennemgår de historiske sammenhænge og viser hvordan forskellige historiesyn medvirkede til opløsningen af rigsfællesskabet.

Søren Mentz er ph.d. i historie og museumsleder på Museum Amager.

Velkommen til vores hjemmeside

Foreningen formidler kulturhistorisk viden og støtter Horsens Museum og Byarkivet i Horsens .

Der arrangeres foredrag, udflugter og ekskursioner  og interesserede medlemmer kan deltage i arbejdsgrupper indenfor arkivopgaver og amatørarkæologi.

Er du interesseret i at vide mere om os og vore aktiviteter,
så se dig om her på hjemmesiden, og skulle der være yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Du kan også følge os på Facebook: www.facebook.com/kulturhistorie