Lidt historie

Foreningen er stiftet i foråret 2005 som en sammenlægning af de to foreninger Historisk Forening for Horsens og Omegn samt Horsens Museums- og Arkivforening.

Der arrangeres ture til forskellige mål. Mange seværdige steder i Danmark har været besøgt.
Som regel er der rundvisning på stederne.
En tidligere tur gik til Færøerne, og på en forårsrejse i 2010 gjaldt det Ludwigslust og Schwerin i den tyske forbundsstat Mecklenburg-Vorpommern - en rejse rundt i den fra Horsens så kendte prinsesse Charlotte Frederikkes barndomsland.

Med jævne mellemrum tilbydes der foredrag om Horsens gennem tiderne, byvandringer samt ekskursioner til arkæologiske udgravninger i omegnen.

Foreningen har deltaget aktivt i Europæisk Middelalder Festival siden denne årlige begivenheds start i 1995 og til 2014, såvel som bodholder som leverandør af forskellige middelalderprodukter, der anvendes og sælges på festivalen.