Aktiviteter arrangeret af Horsens Museum

Under denne overskrift bringes i kronologisk rækkefølge omtale af rundvisninger m.m., som arrangeres af Horsens Museum. For at deltage, skal man tilmelde sig på www.horsensmuseum.dk , hvor også betaling foregår. Kvittering for tilmelding og betaling skal medbringes til rundvisning eller foredrag. Prisen vil fremgå af hjemmesiden.

Redaktøren påtager sig ikke noget ansvar for evt. fejl i oplysningerne om museets arrangementer! Vær sød selv at kontrollere på museets hjemmeside.

Torsdagstaler på Byarkivet, Horsens Bibliotek, Tobaksgården

Byarkivet inviterer den første torsdag i hver måned (juli og august undtaget) kl. 16 til en talerække med skiftende fortællere, hvor forskellige emner vil blive præsenteret under uformelle rammer.

Mødested: Byarkivet, Horsens Bibliotek, Tobaksgården 12, 8700 Horsens

Pris: 25 (+gebyr) inkl. Kaffe/the

Varighed: Ca. 1 time

Øvrige arrangementer arrangeret af Museum Horsens:

Onsdag den 31. januar kl. 19: Årets udgravninger.

Traditionen tro fortæller museets arkæologer denne aften om årets udgravninger og fund. Aftenen byder blandt meget andet på fortællingen om rensdyrjægerne ved dødishullet, en halv jernalderlandsby, der er blevet hel, nye hustyper og en ensom krigergrav ved Vær samt naturligvis årets bedste detektorfund.

Foredragsholdere: Horsens Museums arkæologer

Sted: Bemærk: Horsens Museum, Sundvej 1A, 8700 Horsens

Alle er velkomne, gratis adgang for medlemmer, ikke-medlemmer 25,- kr.

Tirsdag d. 13. marts kl. 16: Aktuel arkæologi

Museets arkæologer byder indenfor på Horsens Museum til fortællinger om aktuelle udgravninger og fund. Der vil også være adgang til museets udstillinger.

Rundviser/foredragsholder: Horsens Museums arkæologer

Sted: Horsens Museum, Sundvej 1A

Pris: 25 kr. (+ gebyr). Begrænset antal pladser.

Varighed: 1 time

Historiske tirsdage har i foråret temaet: Under overfladen – bag facaden

Tirsdag d. 3. april kl. 16.30: Byvandring

Nærmere oplysninger om rundvisningen mangler, se venligst museets hjemmeside

Rundviser: Museumsinspektør Lars Pagh

Mødested: Se Horsens Museums hjemmeside

Tirsdag den 17. april kl. 16.30: Byvandring

Nærmere oplysninger om rundvisningen mangler, se venligst museets hjemmeside

Rundviser: Arkæolog Allan Skou Larsen

Mødested: Se Horsens Museums hjemmeside

Tirsdag d. 8. maj kl. 16.30: Byvandring: En by sover aldrig

Selvom der er mørkt og stille bag facaden, sker der altid noget under overfladen. Denne byvandring handler om de bygninger, hvor der sker noget om natten; hvor horsensianerne får indblik i bagsiden af byens liv. Kom bl.a. med rundt til den gamle politistation, brandstation og fattiggård.

Rundviser: Museumsinspektør Anne Katrine Nagel Christensen

Mødested: Mælketorvet, foran Horsens Ny teater

Søndag d. 22. april: Fortidsmindedag 2018

Slots- og Kulturstyrelsen og de lokale museer gik for nogle år siden sammen om at skabe en Fortidsmindedag i Danmark. Formålet er at lokke danskerne ud i by og land for at øge kendskabet til og interessen for danmarkshistorien via et besøg på et af vores mange, fantastiske fortidsminder. Dagen sætter også fokus på det lokale ejerskab, det frivillige engagement og forvaltningen af de fredede fortidsminder.

Oplysninger om arrangement på www.horsensmuseum.dk